Foxbone kör på under set två i Lysvik.

"ÅK HEM OCH ÖVA"
Jimmy, 11 år

Det var dags för vår andra festivalspelning, denna gång i värmländska Lysvik, och vi var laddade till tänderna. Två gånger skulle vi upp på scenen. Publikhavet bestod av ett antal ganska väl utspridda bluegrassentusiaster, så det var inte heller denna spelning aktuellt med någon stage-diving. Vi måste vara rädda om våra fans!

Efter första spelningen rusade Jimmy (11 år) fram till oss och bad om autografer. När även hans lillebror ville ha våra autografer så insåg jag att vi började bli riktiga rockstars. "Vi kommer att bli berömda och alla världens människo-honor kommer att vilja bli mamma till mina barn", tänkte jag. Bara för att stämma av lite med Jimmy, så frågade jag honom: "Jaha, vad tyckte du ... några låtar kanske inte lät så bra?". Jimmy svarade då snabbt och säkert att "då är det bara att åka hem och öva". Upp som en sol, ner som en skugga, med andra ord. Det blir nog inga brudar för banjoisten, inte heller denna höst.

Andra spelningen tyckte vi gick sämre, antagligen för att vi inte hade ätit så mycket och inte heller hade någon i bandet fått i sig tillräckliga mängder alkohol för att TRO att det lät bra. Vilket brukar vara fallet. Men vi lämnade stolta och svettiga scenen för att påbörja inmundigandet av sol och gravöl. Nu kunde vi slappna av och istället lyssna på alla andra band, och på världens bästa musik - BLUEGRASS.

I samband med denna andra festivalspelning drabbades Handy Andy av den s.k. bluegrass-buggen. Han snöade in totalt, och vi vet egentligen inte hur det kommer att gå för honom i framtiden. Antagligen blir han arbetslös, sinnesslö och vägrar lyssna på något annat än just bluegrass. Han är förlorad! Eller som jag själv skulle uttrycka det: Han är vunnen till den rättrogna sidan!

Jonte Myra agerade som vanligt helt irrationellt. Han älskar bluegrass mer än något annat, men tycker att det är skittråkigt att lyssna på band som han tidigare har lyssnat på. Då försvinner han helt sonika iväg någonstans, och ofta hittas han sovandes i sin bil eller kastandes yxa ute i skogen. Jonte Myra går sin egen väg, och snart skall han börja plugga basologi på heltid i Skinnskatteberg. Varför? Jimmy (11 år) utropade ju spontant i vimlet att "du är grym". Tur att någon i bandet är grym ...

Sophia Lundell är en frisk fläkt i bluegrass-nischen. Hennes enkla och öppna sätt trollbinder folk, och leder till att många står på kö för att
ge henne timlånga gratislektioner i bluegrass fiddling. Ofta under grav berusning, då dom inte vet bättre. Tack alla ni som tog hand om Sophia under kvällen. På så sätt räddade ni även kvällen för oss andra i Foxbone. Er entusiasm och goda vilja har dessutom lett till att Sophia har införskaffat ett dussin fiddle-videoband. Nu finns det inga gränser för framgångarna!

Johnny Mando var Lysvikfestivalens svar på Orup. Som den popstjärna han är gled han upp på scenen i sina gay-brillor och sin vita Las Vegas-skjorta. Johnny är och förblir Foxbones gay-icon, och han kommer att bli vår framgångsfaktor nummer 1. För att slå globalt måste vi först slå på nästa års Gay Pride. Där skall vi spela! Öppningslåten blir temat från filmen "Den sista färden".

Det var alltför denna gången. Håll utkik efter Foxbone. Soon to be seen at your company party, at your house-moving-in-party ... or in your bedroom. Vi finns där du helst av allt inte vill se oss!

//Olaus von das lederhaussen


Foxbones första riktigt seriösa groupie:-D

Om bandet | Musiken | Spelningar | Länkar | Boka oss | Gästbok

©2003 Foxbone